Home Intro Over ons Besturen Activiteiten Kamers Foto's Commissies Contact Sponsors Veelgestelde vragen Inloggen

Log hier in met je RSK-account.

×

Veel gestelde vragen

Hieronder is een aantal veelgestelde vragen weergeven, om zo een nog duidelijker beeld te krijgen van onze vereniging. Heb je hiernaast nog vragen, mail gerust naar of een DM op instagram @rskenschede. 

Waarom zou ik lid worden van een christelijke studentenvereniging?

Als christenen onder elkaar is er vaak al een zekere klik of band. Daarom is het super mooi om bij elkaar te kunnen komen en samen God op te zoeken. Verder zorgt een christelijke studentenvereniging voor een goede en gezellige sfeer. Redenen genoeg om naast je studie je aan te sluiten bij een christelijke studentenvereniging!

Waar kan ik de RSK vinden tijdens de Kick-In?

De RSK is tijdens de Kick-In te vinden op de Openingsmarkt van de Universiteit Twente. Op  woensdag in de eerste college week is er een open BBQ. In de tweede week kun je op dinsdag avond proefkringen. Kijk op Instagram @rskenschede voor meer infomatie.

Hoeveel kost de vereniging op jaarbasis?

De jaarlijkse contributie is ongeveer vijtig euro, waarvoor activiteiten worden georganiseerd. Daarnaast zijn er ook nog kosten verbonden aan verenigingsmaaltijden, borrels en weekenden, maar dit is relatief weinig.

Hoeveel tijd kost het lid zijn van de RSK minimaal?

Het lid zijn van de RSK kost net zoveel tijd als je er zelf voor over hebt. Er is elke week een kringavond (dinsdag), welke door praktisch iedereen bezocht wordt. Tijdens deze kringavond zal er eerst gezamenlijk gegeten, gezongen en gebeden worden en daarna zal er een gezamenlijke Bijbelstudie gehouden worden. Naast deze kringavond is er elke drie weken een verenigingsmaaltijd, gevolgd door een activiteit (donderdag). Om actiever binnen de vereniging te worden, zijn er tal van commissies, welke meer tijd vragen, maar waar je veel van kan leren voor de toekomst.

Hoe word je lid van onze vereniging?

Bij de RSK is er geen ontgroening, maar er is een introweekend. Dan worden alle nieuwe leden ingehamerd (=voorstellen van nieuwe leden aan vereniging). Daarnaast is dit de ultieme mogelijkheid om de vereniging en alle leden beter te leren kennen. Dit is echt een aanrader! Dit weekend is gepland van in het einde van september of het begin van oktober.

Voor wie is de RSK toegankelijk?

De RSK is toegankelijk voor alle christelijke studenten van het HBO en de Universiteit Twente. Ook al weet je niet of je wel gelooft, maar je bent wel geïnteresseerd in God en in de Bijbel, dan ben je van harte welkom bij de RSK. 

Kan ik gedurende het jaar lid worden?

Ja, je kunt het hele jaar lid worden!

Waar staat de '€˜RSK' voor?

De RSK staat voor Reformatorische Studenten Kring, wat misschien direct al afschrikt, omdat je niet reformatorisch bent. Dan kan ik je geruststellen, want er zijn namelijk leden met achtergronden van evangelisch tot en met reformatorisch. De vereniging is dus veel breder dan wat de naam zegt. Door deze onderlinge verschillen ontstaan er mooie discussies op bijvoorbeeld kring, waardoor je veel kunt leren van anderen.

Wonen er alleen RSK'€™ers in RSK huizen

Over het algemeen is het de bedoeling dat er RSK'ers in RSK huizen wonen. Dit is praktisch, omdat je dan dezelfde activiteiten hebt als huisgenoten en elkaar ook van de vereniging kent. Dit is echter geen eis en er zijn RSK huizen waar er huisgenoten van een andere christelijke studentenvereniging wonen.

Wonen alle RSK'€™ers in RSK huizen?

Niet alle RSK'ers wonen in RSK huizen. Er zijn, naast de RSK'ers die wel in RSK huizen wonen, ook RSK'ers die bijvoorbeeld op de Campus wonen, in een huis wonen samen met leden van andere verenigingen, met vrienden wonen of op zichzelf wonen.

Wanneer ben je geschikt voor de leeuw?

Je bent geschikt om in het schitterende leeuwenpak van de RSK te lopen als je een vrolijk & opgewekt persoon bent en je je graag voor de RSK wilt inzetten en je je één voelt met de RSK.